Орехово руло

Орехово руло
Снимка: Анонимен
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Пиеш си кафенцето и си хапваш вкусно орехово руло - животът е хубав!"

Необходими продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • лимонова кора
  • брашно - колкото поеме
  • жълтъци - 1 бр за намазване
  • За плънката
  • орехови ядки - 200 г смлени
  • стафиди - 100 г
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - ½ ч.л.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънката, като всички сухи съставки се заливат с прясното мляко и се разбъркват до получаването на гъста каша.

При необходимост може да се добави още прясно мляко. От продуктите се замесва тесто. Разделя се на три топки. Разточват се и върху всяка кора се слага плънка.

Нареждат се кора, плънка, кора, плънка. Слагат се трите кори една върху друга. Завиват се на сладко руло.

Оставя се в намазан с масло съд да предстои 30 минути на топло. Пече се, като предварително се намазва с жълтък. По желание може да се поръси с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: