Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Любимото пандишпаново руло

Любимото пандишпаново руло

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Любимото пандишпаново руло
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
48 мин.
Порции
4
"Едно парченце от това пандишпаново руло никога не е достатъчно"

Необходими продукти

  • шоколадови капки - 100 грама
  • яйца - 4 броя
  • захар - 4 с.лъжици
  • ванилия - 2 броя (по 0.2 г)
  • брашно - 4 с.л.
  • още
  • течен шоколад - 3 - 4 с.л.
  • сметана - 250 мл (за разбиване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер до получаване на хубав пухкав крем.

Пресейте брашното с ванилийките и щипка сол. Добавете ги на части в горната смес, като разбърквате внимателно с помощта на лъжица.

Подгответе голяма тава и я застелете с хартия за печене. Леко я намазнете и разпръснете равномерно шоколадовите капки.

Сипете отгоре сместа и я заравнете.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете блата за около 8 минути.

Извадете от фурната и веднага го обърнете върху чиста кърпа. Махнете внимателно хартията и навийте на руло.

Разбийте сметаната. Развийте внимателно рулото и намажете с течения шоколад.

Намажете с разбитата сметана и завийте сладкото руло. Поръсете с пудра захар и сервирайте.

Любимото пандишпаново руло е много сполучливо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: