Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Класическо Сладко Пандишпаново Руло

Класическо Сладко Пандишпаново Руло

Класическо Сладко Пандишпаново Руло
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Едно парче, две парчета, три парчета - и така вкусното пандишпаново рулце изчезва за броени минути"

Необходими продукти

  • брашно - 5 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 с.л. кристална + 2 с.л. пудра захар
  • орехи - 1 к.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • конфитюр - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците.

Прибавете 2 с.л. захар към жълтъците и ги разбийте до побеляване.

Към белтъците добавете 3 с.л. захар и ги разбийте на сняг.

Смесете двете смеси - бъркайте отдолу нагоре.

Добавете постепенно на порции брашното при съвсем леко разбъркване.

Изсипете получената смес в правоъгълна тава върху хартия за печене и я загладете отгоре.

Сложете сладкото руло да се пече в предварително загрята на 220 °C фурна за около 30 минути.

Извадете го, намажете го с конфитюр, сложете малко начукани орехи и го навийте.

Поръсете това Класическо Сладко Пандишпаново Руло с пудра захар и му се насладете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: