Турска Леща Чорба

МерсинМерсин
Новак
1
Турска Леща Чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Точно такива супички обичаме - полезни, вкусни и много засищащи"

Необходими продукти

  • червена леща - 250 грама
  • моркови - 3
  • картофи - 2
  • лук - 1
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • олио - или зехтин
  • масло - 100 грама
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • лимони - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете лещата. Обелете и нарежете лука на средно големи парчета. Нарежете на кубчета картофите и морковите.

В тенджера сипете малко мазнина и добавете зеленчуците. Задушете за около 10-тина минути. Добавете червената леща и залейте всичко с гореща вода. Варете до омекване, като необходимото време е 20-25 минути.

В друг тиган разтопете половината от маслото и сипете вътре доматеното пюре. Щом заври, дръпнете от котлона и овксуете с подправките - сол, черен и червен пипер, джоджена.

Получава се гъста кашичка.

Пасирайте добре сварената супа от леща. Добавете доматената смес и разбъркайте до пълно смесване. Готвата кремсупа се пробва и се овкусява с още пипер и сол, ако е необходимо.

Точно преди да се сервира, се разтопява останалото масло, в което се добавя от сладкия и лютия червен пипер. С лъжичка се сипва във всяка купа супа. Поднесете с резени лимон.

Турската Леща Чорба е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: