Чорба от леща с гъби

JuliyaJuliya
Новак
105322k
Чорба от леща с гъби
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусна и полезна супа от леща - вкусните гъби вътре ви дават още повече протеини"

Необходими продукти

  • червена леща - 230 г
  • печурки - 300 г
  • картофи - 2 бр. (350 г)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • сметана - 150 мл 10%
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • доматена паста - 40 г концентрат
  • вода - 1500 мл
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете нарязания на ситно лук.

Прибавете нарязаните гъби и наситнения чесън и гответе за около 10 минути.

Добавете кимиона, измитата леща, доматената паста и червения пипер.

Разбъркайте и гответе на слаб огън за около 2 минути.

В тенджера кипнете 1, 5 л вода, добавете обелените и нарязани картофи и моркови и варете за около 7 минути.

Прибавете гъбите и лещата и гответе супата от леща за около 15 минути.

След това добавете сметаната и солта и варете още за 5 минути.

Чорбата от леща с гъби е готова.

Ако обичаш леща, опитай непременно и другите ни изпитани рецепти за крем супа от леща или тези вкусотии с червена леща.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: