edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Погачи»Празнична Памук Погача

Празнична Памук Погача

D. ManolovaD. Manolova
Новак
2152
Празнична Памук Погача
Снимка: D. Manolova
1 / 2
09/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Празниците не биха били същите без една пухкава погача"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода, топлото мляко и захарта. Щом се разтвори, добавете 1-2 чаши пресято брашно. Разбъркайте и оставете сместа да почине 10-тина минути.

Щом времето мине, добавете мазнината и започнете да сипвате и брашното със солта.

Постепенно замесете тесто и го прехвърлете в дълбок съд, покрито с кърпа. Оставете на топло, за да втаса и да увеличи обема си.

Разделете го на две топки и всяка една разточете на кора, която се реже на триъгълници.

Всеки триъгълник навийте като кифличка и сложете в тава с хартия за печене. Щом наредите всички, сложете в загрятата на 50 градуса фурна, за да втаса отново.

Извадете бухналата погача и я намажете с жълтъка. Печете в загрята на 170 градуса фурна около 40-45 минути.

Щом се изпече отгоре, покрийте я с алуминиево фолио, за да не изгори. Допечете само на долен реотан с вентилатор.

Празничната Памук Погача е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: