Задушена Телешка Глава

НалиНали
Новак
6
1
223
1
Задушена Телешка Глава
Снимка: Нали
24/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции8

Необходими Продукти

  • телешка глава - 1 бр. малка
  • вода - 10 литра
  • сол - 3 с.л. за варене
  • сол - 1 с.л. при задушаване
  • дафинов лист - 10 бр.
  • черен пипер - 1 пак. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е една класика на живеещите в българските села.

За целта ни трябва една много голяма тенджера, така че главата да се побере вътре.

Изчистената и измитата телешката глава се слага на тенджерата, от горе се долива задължително студена вода и се слага на огъня, когато водата кипне и са минали около половин час, взимаме пяната от горе с голяма лъжица и я изхвърляме.

Подправяме със сол, черен пипер и дафинов лист и още след около 30-60 минути прецеждаме водата от тенджерата. Оставяме само около литър вода вътре и сол, затваряме капака на тенджерата с тесто, запечатваме краищата на тенджерата и оставяме за около два часа на слаб огън да се задуши телешкото месо.

Месото, когато е готово, само пада още при пипане с вилица.

Невероятно вкусни телешки бузи се получават, езика направо се яде нарязан на филийки, а също така и мозъкът се консумира.

Задушената Телешка Глава си е голяма вкусотия!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: