Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Патешко магре за ценители

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
454916k545
Патешко магре за ценители
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
07/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Ако искате да впечатлите някого, патешкото магре е точното попадение за вас"

Необходими Продукти

  • патешко магре - 1 бр. голямо (гърди с кожа)
  • сладко - 1 бурканче от боровинки /портокали или друго по избор/
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете патешкото магре от мазнини и жили, които би могло да има. Оставете го да почине извън хладилник за 60 мин.

Отстранете отцедената течност или кръв, ако има такава, с кухненска хартия. Не правете ромбоидни разрези по месото, в тази рецепта методът е друг.

2. За изпичането на патешкото магре ще ви трябва тиган с дебело дъно. Загрейте котлона на средна степен и поставете тигана. В него сложете патешкото месо надолу с кожата, която предварително сте посолили.

Печете около 10 мин. или малко повече според дебелината на подкожната мазнина. Ще забележите как постепенно тя се топи и става по-тънка. Махнете стопената мазнина от тигана, но я запазете за друго ястие, защото е много апетитна.

3. Когато излишната мазнина се стопи напълно, може да засилите котлона на най-висока степен. Щом кожата се запече и образува хрупкава коричка, може да обърнете магрето, за да се запече и от другата страна.

4. Идва моментът, в който трябва да решите до каква степен да бъде изпечено месото. За Medium Rare /розоова вътрешност) печете 2 минути, за Medium (средно изпечено) печете 3 до 4 минути, а за Well Done (изпечено) - около 5 минути.

5. Когато месото се изпече, го махнете от тигана и завийте с алуминиево фолио. Оставете да почине така около 7-8 минути. Разгънете, нарежете на филийки или както пожелаете. Всяко парче трябва да бъде запечатано да силен тиган за 30 секунди до минута.

6. Отворете бурканче домашно сладко от боровинки или друго. Намажете слой в чиния.

Отгоре сложете готовото патешко магре за ценители или парченца от него, според порцията. Посолете и поднесете на своите гости.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: