Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки порции.
В сгорещено олио го запържете за няколко минути (5-6 са достатъчни). Разбърквайте на често, за да не загори.
След което добавете лука - предварително почистен и нарязан на ситно.
През това време си подгответе и киселото зеле. Най-лесно е да се направи първо на средни парчета и след това да се нареже на тънки ивици.
Щом лукът омекне, е ред да се добави и зелето. Долейте около чаша вряла вода и разбъркайте ястието.
Оставете да се задуши за минути и е ред на ориза. Заедно с него добавете още чаша и половина вода.
Овкусете със сол и черен пипер на вкус киселото зеле с ориз. Добавете също и червен пипер.
Разбъркайте хубаво и изсипете ястието в голяма тава.
Разпределете го равномерно и покрийте с алуминиево фолио.
Сложете го във фурната на 220 градуса за 30-45 минути.
По желание запечете свинските бузи със зеле на фурна и още 10 минути без фолио.