Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински бузи със зеле на фурна

Свински бузи със зеле на фурна

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Свински бузи със зеле на фурна
Снимка: Аника Войт
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако ви се струва рано за зеле със свинско на фурна, не е , навън градусите вече значително спадат"

Необходими продукти

  • свински бузи - 1 кг
  • кисело зеле - 4 кг
  • лук - 1 глава
  • ориз - 6 с.л
  • черен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки порции.

В сгорещено олио го запържете за няколко минути (5-6 са достатъчни). Разбърквайте на често, за да не загори.

След което добавете лука - предварително почистен и нарязан на ситно.

През това време си подгответе и киселото зеле. Най-лесно е да се направи първо на средни парчета и след това да се нареже на тънки ивици.

Щом лукът омекне, е ред да се добави и зелето. Долейте около чаша вряла вода и разбъркайте ястието.

Оставете да се задуши за минути и е ред на ориза. Заедно с него добавете още чаша и половина вода.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус киселото зеле с ориз. Добавете също и червен пипер.

Разбъркайте хубаво и изсипете ястието в голяма тава.

Разпределете го равномерно и покрийте с алуминиево фолио.

Сложете го във фурната на 220 градуса за 30-45 минути.

По желание запечете свинските бузи със зеле на фурна и още 10 минути без фолио.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: