Свинско с гъби и сметанов сос на фурна

04/10/2020
"Най-обичана комбинация от продукти, събрани в една съвършена порция - свинско с гъби и сметанов сос"
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо466
  • Преглеждания за месеца466
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г от врат, бут или рибица
  • лук - 1 средна глава
  • сметана - 200 г готварска
  • гъби - 185 г печурки, пресни или от консерва
  • бренди - 3 капачки, тъмно, отлежало
  • мащерка - 1 клонка, прясна
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 6 с.л.
  • краве масло - 15 г
  • гъбен бульон - 100 - 150 мл или вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете месото на парчета с дебелина 1-1.5 см. Запечатайте на силен огън в тиган или друг удобен за вас съд, който да е годен впоследствие да влезе във фурната.

Добре е да е по-широк, за да има разстояние между парчетата месо и те да се запечатат бързо и както трябва. Ако не можете да осигурите такова разстояние, направете това на два пъти.

2. Свинските хапки и на тяхно място сложете останалия зехтин и наситнения лук. Запържете за няколко минути и сложете и гъбите на парченца с маслото.

Гответе, докато и те се запържат за 2 минути, и налейте ароматното бренди. То е ключово за вкуса на ястието, затова наистина изберете качествен и силно ароматен алкохол.

Бъркайте две минути на силен огън.

3. Намалете огъня, сипете сметаната и бульона и бъркайте още 2-3 минути.

4. Добавете в ястието парчетата свинско месо и мащерката като я накъсате. Завийте съда с алуминево фолио или захлупете с капак.

Печете свинското с гъби и сметанов сос на фурна на 200 градуса за 30 минути.

Добър апетит с това апетитно и ароматно печено свинско!

Кухненски термометър за месо-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кухненски термометър за месо
15.00 лв.
10.50 лв.
Виж ››

Майсторите по приготвянето на идеално изпеченото месо разполагат с термометър за месо. Вземете вашия кухненски термометър за месо, за да сервирате най-вкусните месни ястия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар