Печени чушки в буркан с оцет и чесън

Печени чушки в буркан с оцет и чесън
Снимка: Тодоринка Бернардова
27/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви120 мин.
Общо180 мин.
Порции5

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг червени
  • чесън - 2 глави
  • сол - 100 г
  • захар - 150 г
  • олио - 350 г
  • оцет - 200 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изтърбушват и се изпичат.

Слагат се в тенджера с капак да се задушат, за да се белят по-лесно.

Като изстинат, се обелват и се нареждат в широка тава.

От оцета, солта и захарта се сварява марината.

Като се охлади, се заливат чушките. Добавя се чесънът и магданозът.

Разбъркват се внимателно, да не се разкъсат чушките.

Остават се така да престоят една нощ и се нареждат чушките в буркани плътно.

Затварят се и печените чушки в буркан с оцет и чесън се кипват 5 мин за капачката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: