Начин на приготвяне
Лесна гъбена яхния, която върви много с картофен хляб. Ето как се приготвя:
Измиваме гъбите хубаво и ги нарязваме на филийки.
Почистваме чушката и лука и нарязваме на ситно, а морков настъргваме на ренде.
В съд си изсипваме олиото, загряваме го и в него запържваме лука за около две минутки.
След това добавяме моркова, чушката и гъбите.
Всичко това пържим, докато омекнат продуктите, за около седем минутки.
След това слагаме към тях доматеното пюре и двата вида червен пипе и разбъркваме и заливаме с вода.
Поръсваме със сол на вкус, черен пипер и чубрица.
Оставяме си яхнийката на тих огън да къкри, като разбъркваме, докато омекнат гъбките.
За да се сгъсти яхнията с гъби, разтваряме си брашното с малко вода и го добавяме в тенджерата.
Оставяме да заври и след около три минутки премахваме от котлона.
Преди да си сервираме, поръсваме с малко ситно нарязан магданоз гъбената гозба.