Начин на приготвяне
Обичате ли ориз с агнешко? Ето една по-интересна рецепта за любителите на вкусната храна.
Сложете агнешките главички в тенджера под налягане заедно с едро нарязаните кромид лук, чушка, морков, черен пипер, бахар, дафинов лист и необходимото количество сол. Залейте с вода да покрие и ги оставете да фъскат 60 мин.
Обезкостете агнешките главички /най-добре мозъка и очите оставете настрани, за любители / и прецедете бульона. В тавичка разбъркайте мазнината, ориза, ситно нарязаните зелен лук и джоджен, месото от главичките и 4 ч.ч. бульон.
Поставете във фурната на 180 градуса за 30-40 мин. или докато оризът Ви хареса.
Ориз с агнешка главичка - ароматно и апетитно ястие, особено с чаша добре охладено розе.