Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Ориз с агнешка главичка

Ориз с агнешка главичка

Ориз с агнешка главичка
Снимка: Сергей Анчев
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Агнешко с ориз, което цялото семейство обича, особено ако отворим и бутилка розе"

Необходими продукти

  • агнешки главички - 2 - 3 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 1
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов листа - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обичате ли ориз с агнешко? Ето една по-интересна рецепта за любителите на вкусната храна.

Сложете агнешките главички в тенджера под налягане заедно с едро нарязаните кромид лук, чушка, морков, черен пипер, бахар, дафинов лист и необходимото количество сол. Залейте с вода да покрие и ги оставете да фъскат 60 мин.

Обезкостете агнешките главички /най-добре мозъка и очите оставете настрани, за любители / и прецедете бульона. В тавичка разбъркайте мазнината, ориза, ситно нарязаните зелен лук и джоджен, месото от главичките и 4 ч.ч. бульон.

Поставете във фурната на 180 градуса за 30-40 мин. или докато оризът Ви хареса.

Ориз с агнешка главичка - ароматно и апетитно ястие, особено с чаша добре охладено розе.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: