Свински каренца с гъби и зеленчуци

10/06/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на каренца. Овкусете ги с подправката за свинско месо и ако е необходимо, добавете сол. Поръсете ги със зехтин и ги оставете да престоят около половин час.

Почистете картофите и морковите. Измийте ги и нарежете картофите на кръгчета, а морковите на лентички.

Обелете чесновите скилидки.

Наредете картофите в тава с незалепващо дъно, овкусете със сол и сложете морковите и скилидките чесън.

Изсипете гъбите /те ще си отпуснат сос/.

Наредете каренцата, добавете чаша бяло вино, поръсете със зехтин и покрийте с фолио.

Запечете в загрята фурна за около 40 минути.

Махнете фолиото, добавете чери доматките и допечете до златисто.

Поръсете свинските каренца с гъби и зеленчуци с млян черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар