edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Задушено пилешко с бекон по английски

Задушено пилешко с бекон по английски

Задушено пилешко с бекон по английски
24/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете месото на 4 парчета, посолете ги и ги изпържете в сгорещеното олио.

Извадете ги и в същата мазнина запържете за 5 мин. нарязаните на филийки лук и чесън.

Добавете накълцания бекон и пържете още 3 мин., след което подправете с джинджифила, ситно нарязаната чушка и кориандъра и продължете да пържите около 2 мин.

Сипете бульона и след като заври, сложете пилешкото месо, посолете, ако трябва, захлупете съда и оставете ястието да се задушава на тих огън 25 мин.

От време на време разбърквайте и ако е необходимо, наливайте по малко бульон.

В готовото ястие прибавете лещата и лимоновия сок.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: