Задушено пилешко с бира

Задушено пилешко с бира
27/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене65 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Никога не пренебрегвайте маринатата при приготвянето на месо, защото именно тя му придава този страхотен вкус"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. около кг
  • бира - 250 мл светла
  • лук - 1/2 кг кромид
  • масло - 40 г краве
  • зехтин - 4 с.л. или олио
  • дафинов лист - 2 бр.
  • джинджифил - на вкус, настърган
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете пилето, отделете кожата му и го нарежете на порции.

Пригответе марината за пилешко месо от зехтина, дафиновите листа, черния пипер и джинджифила и пуснете в нея парчетата пиле и отделената кожа за 30 мин.

Намажете дъното на тенджера с мазнина и го покрийте с нарязания на филийки обелен лук.

Отгоре наредете месото, посолете, покрийте с кожата, залейте с бирата и сложете пилето да се вари на умерен огън 25 мин.

Когато ястието стане почти готово, изключете котлона и го оставете на него да се довари.

Сервирайте го топло с печени картофи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: