Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Великденска яхния с пилешко

Великденска яхния с пилешко

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • масло - 125 г
  • брашно - 100 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • магданоз - 2 връзки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на парчета и се запържва в маслото. Изважда се от мазнината и в нея се запържва лукът, нарязан на ситно.

След като се задуши, се прибавя брашното и се долива топла вода. След като тя заври, месото се връща в тенджерата.

Разбърква се и се оставя да къкри на тих огън. Няколко минутки преди да се свали от котлона, ястието се посолява и към него се добавят нарязаният магданоз и черният пипер.

По желание яхнията може да се застрои с 1/2 ч.ч. кисело мляко и 1 яйце.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: