Лесно телешко задушено

MarianaMariana
Новак
693
1
61
04/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Шпиковаме телешкото месо с резенчета сланина, зърна черен пипер и скилидки чесън.

Слагаме месото тенджера с олиото, прибавяме нарязаните на филийки лук, моркови, целина. Овкусяваме с дафинов лист, карамфил и пържим в загрятата мазнина до зачервяване.

Заливаме продуктите с 1 - 1 1/2 ч.ч. гореща вода и оцета и оставяме да се задушава под похлупак за поне 2 часа.

Прибавяме нарязаните на колелца кисели краставички, задушаваме още 10 минути, след което сваляме ястието от огъня.

Поставяме месото в чиния за сервиране, а отгоре прецеждаме от соса и поднасяме телешкото задушено, поръсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest