edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Задушен телешки език с картофи

Задушен телешки език с картофи

MarianaMariana
Новак
693
1
83
Задушен телешки език с картофи
Снимка: Лидия - Гери
28/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
"Поднасяме езика с гарнитура от картофки и сос за още по-страхотен вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме до готовност телешкия език в подсолена вода, обелваме го и го нарязваме на филийки. Загряваме маслото, след което запържваме филийките до зачервяване от двете страни.

Прибавяме виното и една чаена чаша бульон от езика, овкусяваме с дафинов лист и ким и оставяме да поври 5-10 минути на тих огън.

В отделен съд сваряваме до готовност 5-6 картофа, нарязани на колелца, които след това прехвърляме в тава, заливаме с масло, поръсваме с ким и печем в силно загрята фурна до зачервяване.

Поднасяме езика с гарнитура от картофки и сос. Ако сосът ви се вижда прекалено рядък, може да го сгъстите с малко зачервено на сух тиган брашно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: