Агнешко бутче като дивеч

MarianaMariana
Новак
691
52
10/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • лук - 3 глави
  • вино - 1 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • сол
  • бахар - 7 - 8 бр.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре агнешкото бутче и го избърсваме. Подправките смесваме и счукваме в хаванче, а лука го настъргваме.

Смесваме лука с подправките и с получената смес натриваме добре агнешкото бутче. Слагаме го в дълбок съд и го заливаме с бялото вино и оцета.

Оставяме месото едно денонощие да се маринова, като от време на време го обръщаме.

На втория ден прибавяме маслото, посоляваме и слагаме бутчето да се пече, като от време на време го заливаме със соса от печенето.

Готовото месо изваждаме в чиния за сервиране, а към соса прибавяме 3 с.л. кисело мляко и кипваме.

Разбъркваме и поднасяме с месото и подходяща гарнитура.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
19.25 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар