Селска копривена чорба

MarianaMariana
Новак
688
6
10/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете копривата добре, изплакнете я обилно с вода и я посолете. Оставете я така четвърт час, след което я стрийте с дланите, изстискайте и отново изплакнете добре.

Загрейте маслото и запържете за кратко ситно нарязаната глава лук. Когато лукът омекне, поръсете с червен пипер и разредете запръжката със 7-8 ч.ч. вода.

Когато кипне, добавете копривата и ориза и оставете чорбата да се вари на тих огън около 20 минути.

Преди да свалите от огъня, поръсете със ситно нарязаните магданоз и джоджен, както и с малко черен пипер.

Готовата копривена чорба свалете от котлона и застройте с киселото мляко и яйцето.

Ако искате чорбата да е постна, не застройвайте, а само подкиселете с лимонтузу или оцет.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар