Говеждо гулаш

MarianaMariana
Новак
693
1
88
Говеждо гулаш
08/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Любовта към вкусната храна се усеща във всяка хапка от този невероятен говежди гулаш"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг крехко
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта подходящо е по-крехко говеждо месо. Нарязва се месото на малки парчета, посолява се и се овкусява с черен пипер, след което се запържва за кратко в загрятата мазнина.

Запърженото месо се изважда и прибира на топла, а в останалата мазнина се запържва брашното до златисто.

Когато се запържи, разреждаме с гореща вода и връщаме месото обратно вътре. Наливаме достатъчно вода, за да уври месото и са получим рядък сос.

Оставяме гулаша да се готви на тих огън до готовност. Подходяща гарнитура за него би била пържени картофи или варени картофи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: