edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Гълъби с пресен грах

Гълъби с пресен грах

MarianeMariane
Новак
6943598
Гълъби с пресен грах
26/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Само за ценители - вижте как се приготвят гълъби с пресен грах"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме в подходящ дълбок съд гълъбите, ситно нарязаните лук и сланина и маслото. Наливаме съвсем малко вода и задушаваме под похлупак 30 минути.

Към яденето добавяме 3 ч.ч. вода и пресния грах, кипваме и варим около 30 минути на умерен огън.

Изваждаме гълъбите в чиния, а граха сгъстяваме с 1/2 ч.л. брашно, размита с малко вода. Готвим още 10-15 минути и изсипваме върху гълъбите.

По желание поръсваме с пресен магданоз преди поднасяне.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: