Селска чорба от агнешка глава със спанак

MarianaMariana
Новак
691
52
18/07/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо36
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете агнешката глава да ври в около 2 л подсолена вода. Когато се свари до готовност, я извадете и обезкостете. Върнете месото обратно в бульона, добавете ситно нарязания спанак и кипнете.

Отделно запържете ситно нарязания лук в маслото до омекване. Добавете брашно, запържете, поръсете с червен пипер и разредете запръжката с бульон.

Добавете към чорбата и варете още 10-15 минути на тих огън.

Преди да свалите супата от котлона, поръсете със ситно нарязан магданоз. Застройте с яйцата, разбити с киселото мляко или 1-2 с.л. оцет.

Красива емайлирана тенджера 7.5 литра-7%
Приготвяй си тази рецепта с:
Красива емайлирана тенджера 7.5 литра
30.00 лв.
27.99 лв.
Виж ››

Голяма и красива емайлирана тенджера, която ще се сприятели с кухнята ви за миг! Позволява приготвяне на обемно количество храна. Поддържа се лесно. Тенджерата е с вместимост 7.5 л, а дръжките и капакът създават допълнително удобство при употреба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар