Edin.bg»Избрани Колекции»Защо побелява саламурата в туршията


Сварете марината от олиото, оцета, захарта, солта, зърната черен пипер и дафиновите листа.
Почистените от семето чушки препечете съвсем леко и...

Затворете туршията в буркани. След 3-4 дни изцедете сока и пай го сипете в бурканите.
Царската туршия с целина е много вкусна!...

Отделно пригответе саламурата. В достатъчно голям съд сипете 10 литра вода и 400 грама сол....

Претакаме туршията през ден, докато стане готова за консумация.
После имаме невероятна туршия за зимните дни....

Затворете с капачка и оставете туршията да втасва.
Карфиолената туршия с моркови в буркани е много вкусна....

Опичаме леко чушките и без да ги белим, ги нарязваме на ивички, като същевременно ги почистваме от семето.
Измиваме морковите, настъргваме ги...

Овкусете с черен пипер и сол, разбъркайте и сипете туршията в буркани, разпределете останалата саламура....

Затворете буркана с туршията. Важно е да я обръщане всеки ден в рамките на седем дни....
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 4
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка: