Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Рязана туршия от зеле, чушки и моркови

Рязана туршия от зеле, чушки и моркови

Рязана туршия от зеле, чушки и моркови
Снимка: Росица Маринова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
34
"Зимата не сядаме на масата без домашна туршийка"

Необходими продукти

  • моркови - 2 кг
  • чушки - 2 кг зелени + 2 кг червени
  • зеле - 15 кг
  • целина - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • оцет - 2 бутилки винен
  • сол - 2 ч.ч.
  • олио - 1 л
  • черен пипер - 1 пакет на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ивици, а чушките на кубчета. Морковите настържете. Сипете продуктите в корито и поръсете с магданоз и целина, наситнени.

Сипете олиото в тенджера, запържете и свалете от котлона. Когато изстине, добавете оцета и варете за кратко. Сипете върху зеленчуците.

Овкусете с черен пипер и сол, разбъркайте и сипете туршията в буркани, разпределете останалата саламура.

Затворете и стерилизирайте зелевата туршия за 5 минути.

Ще се получат 34 буркана рязана туршия от зеле, чушки и моркови от 720 мл.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: