

Щом заври, изсипете водата, отново измийте лещата под течаща вода и върнете отново в тенджерата с нова студена вода, няколко пръсти да я покрива....

Отцедете ориза и го залейте с нова. Сварете го до омекване за около 20-30 минути....

4

След това ги сварете в нова чиста вода за около 40-50 минути. След това ги прехврълете в тиган с малко мазнина, за да се позапържат....

Следва нова кора, която леко се набира, за да може да се побере в тавата, отново олио, кора и плънка....

Над тях слагаме нова една кора. Отново намазваме с разтопеното масло. Отгоре още една и отново мажем....

На следващия ден подменете водата с нова и сложете на котлона. Когато заври бобът, сменете пак водата. Измийте боба и го сипете в гювеч....

Фасулът за рецептата се накисва за 1 вечер, водата се изхвърля, налива се нова и се вари 20 минути....

Изваждаме блата, обръщаме го върху нова хартия за печене или кърпа и отстраняваме старата хартия....

В нова чиста купа с капак сложете брашното и го оставете да втаса. Необходими са му около 3 часа, а може и повече....

1
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 5
52
41
30
22
10
Дай твоята оценка: