Начин на приготвяне
Фасулът за рецептата се накисва за 1 вечер, водата се изхвърля, налива се нова и се вари 20 минути.
Водата се сменя, добавя се 2-3 с.л. олио и нарязан на 2 зелен пипер.
Продължаваме да варим ястието, а когато чушката омекне, се изважда.
Премахва се обелката и пиперката се нарязва на ситно. Поставя се в тиганче с малко мазнина.
Добавят се скълцан лук и настърган морков. Задушаваме, докато продуктите омекнат добре.
Прибавя се брашното и червен пипер. Разбърква се и сместа се изсипва при постния боб.
Варим супата от боб още 4-5 минути, или докато всички продукти са добре сготвени.
За финал овкусяваме със свеж и сух джоджен и поръсваме със сол.
Бабината боб чорба с чушка и морков сервираме с мек и ароматен хлебец.
Вижте още бабини гозбички!