Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Бабината боб чорба с чушка и морков

Бабината боб чорба с чушка и морков

Бабината боб чорба с чушка и морков
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Бабината боб чорба с чушка и морков е винаги добра идея за обяд или вечеря."

Необходими продукти

  • чушки - 1 бр. зелена
  • боб - 500 г бял, едър
  • моркови - 1 бр. рендосан
  • лук - 1 гл.
  • джоджен - 4 стръка, свеж
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 80 мл
  • джоджен - 2 щипки, сух
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът за рецептата се накисва за 1 вечер, водата се изхвърля, налива се нова и се вари 20 минути.

Водата се сменя, добавя се 2-3 с.л. олио и нарязан на 2 зелен пипер.

Продължаваме да варим ястието, а когато чушката омекне, се изважда.

Премахва се обелката и пиперката се нарязва на ситно. Поставя се в тиганче с малко мазнина.

Добавят се скълцан лук и настърган морков. Задушаваме, докато продуктите омекнат добре.

Прибавя се брашното и червен пипер. Разбърква се и сместа се изсипва при постния боб.

Варим супата от боб още 4-5 минути, или докато всички продукти са добре сготвени.

За финал овкусяваме със свеж и сух джоджен и поръсваме със сол.

Бабината боб чорба с чушка и морков сервираме с мек и ароматен хлебец.

Вижте още бабини гозбички!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: