Начин на приготвяне
Започваме приготвянето на млечната баница, като разтопи маслото на водна баня.
Взимаме тавичката, в която ще приготвим баницата. Дъното и намазваме с разтопеното масло. Подреждаме отдолу два листа от корите. Намазваме и тях с маслото.
Над тях слагаме нова една кора. Отново намазваме с разтопеното масло. Отгоре още една и отново мажем. Така процедираме, докато не свършат корите.
Следващата стъпка е да нареже баницата на малки ромбоиди.
Ред е да я сложим във фурната (предварително загрята) на 200 градуса, и да печем около 25 минути.
Докато баницата се пече, приготвяме заливката. Разбиваме яйцата и захарта на пяна. Към тях добавяме леко затопленото мляко и ванилията.
С тази смес заливаме баницата, веднага щом я извадим от фурната.
Връщаме отново за 20 минути.
Хубавата млечна баница сервираме поръсена с пудра захар.