

Печем нашата вегетарианска мусака до зачервяване. Наръсва се с настърган кашкавал и нарязан магданоз....

Сложете зеленчуковата мусака да се се пече до готовност на заливката.
Мусаката с ориз и лапад се поднася с домашно кисело мляко....

Отгоре полейте апетитната мусака с яйчената смес.
Отгоре наредете резени домат.
Печете зеленчуковата мусака за 25 мин. на 200 градуса....

Върху каймата сложете кръгчета домат, запечете мусаката 10-ина мин. в силна фурна и я поднесете поръсена със ситно нарязания магданоз....

Мусаката се залива с 1 ч.ч. гореща вода и се пече в силно загрята фурна за около 15-20 минути....

Прехвърляме продуктите в тава, заливаме с прясното мляко, в което са разбити яйцата и печем мусаката в загрята на 180 градуса фурна до готовност....

Загряваме олиото и запържваме до омекване ситно нарязаните глави лук и морковите, настъргани на едро ренде. Когато омекнат зеленчуците, добавяме ориза...

Нарежете зелето на тънки ивици, посолете го и го оставете да постои половин час, след което с ръце внимателно го изстискайте.
Залейте го с половината...

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за вкусна домашна мусака, като тази турска мусака или класическата българска мусака....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 6
52
42
30
22
10
Дай твоята оценка: