Класическа Мусака

Прегледай всички 25 авторски предложения относно класическа мусака в Един.бг.
Мусака от зеле с картофиМусака от зеле с картофиНарежете зелето на тънки ивици, посолете го и го оставете да постои половин час, след което с ръце внимателно го изстискайте. Залейте го с половината...
Лесна мусака с кисело зелеЛесна мусака с кисело зелеНарежете киселото зеле на дребно и го запържете добре в олиото. Докато зелето се запържва, сварете ориза, прецедете го и го овкусете със сол,...
Мусака със спанак и картофиМусака със спанак и картофиСваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме. В подсолена вода сваряваме и спанака, прецеждаме го и го нарязваме върху дъска. Към него добавяме...
Мусака с картофи и макарониМусака с картофи и макарониЗагряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Когато лукът омекне, добавяме трите големи картофи, настъргани на едро ренде и запържваме добре...
Мусака от тиквички със сиренеМусака от тиквички със сиренеТиквичките се измиват, нарязват на тънки филийки по дължина и се пържат без брашно. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната...
Мусака от зелен фасул с картофиМусака от зелен фасул с картофиПочистеният и нарязан на едно зелен фасул се посолява и задушава с малко вода, докато омекне напълно. Картофите се нарязват на филийки и се изпържват...
Мусака от зелен фасул с тиквичкиМусака от зелен фасул с тиквичкиНарязваме лука на ситно и го пържим до омекване, след което прибавяме изчистения и разцепен по дължина фасул, пиперките и доматите, нарязани на ситно...
Спанак с ориз на фурна - мусакаСпанак с ориз на фурна - мусакаСпанакът се измива добре и се слага да се вари в подсолена вода, като често се притиска с решетъчна лъжица. Когато е готов, се изважда и много добре...
Мусака с агнешко месо и спанакМусака с агнешко месо и спанакЗапържете агнешката кайма в 2 с.л. масло или олио заедно с 2 глави ситно нарязан лук, малко червен пипер и сол. Отделно сварете 1 кг ситно нарязан...
Мусака със спанак и телешко месоМусака със спанак и телешко месоНарежете лука на ситно и го запържете в масло до омекване, добавете почистения спанак, нарязан на дребно, овкусен със сол и черен пипер. Гответе до...
Мусака от тиквички с гъби и каймаМусака от тиквички с гъби и каймаВ тиган сипваме малко олио и го загряваме. Добавяме лука предварително нарязаните тиквички и гъби. Начупваме на парченца каймата и също я добавяме...
Мусака с кайма и ориз без заливкаМусака с кайма и ориз без заливкаРазмийте каймата с малко вода, изпържете я в част от олиото до побеляване и изпаряване на водата, объркайте я със солта, червения пипер и чубрицата...

Рейтинг

3.6
Общо 5 гласували
5 2
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка: