Edin.bg»Съвети»Оризовото брашно кето ли е?

Оризовото брашно кето ли е?

Оризовото брашно кето ли е?

Кето режимът много нашумя в последно време. Хората, които го следват, със сигурност са се чудили оризовото брашно кето ли е.

Не, оризовото брашно не е подходящо за диетичните кето рецепти. Най-добре е да го премахнете от вашата кето диета, защото то съдържа голям брой нетни въглехидрати.

Оризовото брашно просто не отговаря на изискванията за нутриенти за кето диета. Със своите 79,3 гр нетни въглехидрати на 100 гр порция, консумацията на оризово брашно във вашата кето диета ще попречи на кетозата и ще изхвърли тялото ви от състоянието на изгаряне на мазнини.

Дори малка порция оризово брашно ще повиши кръвната ви захар и нивата на инсулин, като ефективно ще сложи край на производството на кетони. Когато кетозата приключи, тялото ви вече не изгаря упорити мазнини. Вместо това ще се върне към изгаряне на глюкозата от въглехидрати.

Ще трябва да започнете всичко отначало, за да изчерпите запасите си от глюкоза. За тези, които искат да отслабнат с кето, повторното въвеждане на твърде много въглехидрати в диетата ви ще съсипе напредъка ви в загубата на тегло.

Освен това оризовото брашно съдържа много калории. Ако се опитвате да намалите приема на калории, за да отслабнете, приемането на твърде много калории ще предотврати калориен дефицит.

Оризовото брашно има минимално съдържание на мазнини, само с 1,3 г на 100 гр порция. Ако не ядете достатъчно мазнини на кето диета, ще останете без енергия. Мазнините са основно хранително вещество за тази диетата, защото тялото ви се нуждае от тях като гориво. Повечето хора на кето диета имат за цел да получат около 70–80% от дневните си калории от източници на здравословни мазнини.

Бадемовото и кокосовото брашно са добри алтернативи, когато търсите продукти за своите кето сладкиши, различни кето хлябове и леки кето бисквитки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати