Начин на приготвяне
Сгответе пастата във вряща подсолена вода според инструкциите на пакета, след което я оставете да се отцеди.
В широка тиган или тенджера загрейте зехтина на средна температура. Добавете кубчетата патладжан и ги пържете до златисто, около 8-10 минути, като ги разбърквате периодично.
Добавете чесъна и гответе още 1-2 минути. Ако патладжанът започне да става много сух, може да добавите малко вода или още зехтин.
Върнете варената паста в тигана с патладжана. Разбъркайте добре, за да се смесят вкусовете. Добавете натрошената фета и разбъркайте внимателно, за да се разтопи малко във топлата паста.
Посолете и поръсете с подправките за допълнителен аромат. Гарнирайте с пресен магданоз и сервирайте пастата топла.
Насладете се на ароматната и засищаща паста с патладжан и фета сирене. Може да добавите и малко маслини или лют червен пипер за вариации.
Вижте също как да си направите паста с броколи и сирене или вкусна паста с пилешко и спанак.