Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени бутчета с фета по гръцка рецепта

Печени бутчета с фета по гръцка рецепта

Печени бутчета с фета по гръцка рецепта
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Не жалете фета сиренето, а смело сложете върху печените бутчета по гръцка рецепта"

Необходими продукти

  • фета - 100 г или друго меко сирене
  • чушки - 3 червени
  • бутчета - 2 броя пилешки
  • картофи - 700 - 800 г бейби
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • домати - 2 броя
  • черни маслини - 80 - 100 грама
  • червен пипер - 1ч.л
  • чубрица
  • черен пипер
  • риган
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете картофите за 5 минути във вряща подсолена вода.

В купа сложете пилешките бутчета и добавете към тях нарязания на полумесеци лук, едро нарязания чесън и чушките на лентички. Прибавете и полусварените картофи, полейте със зехтин и овкусете с подправките.

Разбъркайте сместа и я прехвърлете в предварително намаслена тава. Полейте с още зехтин и покрийте с фолио.

Печете бутчетата в предварително загрята фурна до готовност. Извадете ги от фурната и добавете към тях маслините и резените домати. Печете още 10-15 минути.

Поръсете със сиренето фета и сервирайте тази вкусотия.

Печените бутчета с фета по гръцка рецепта са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: