Edin.bg»Рецепти»Паста»Паста с патладжан и фета по гръцки

Паста с патладжан и фета по гръцки

Elena TodorovaElena Todorova
Почетен Член
385
Паста с патладжан и фета по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Открийте вкуса на Средиземноморието с тази вкусна паста, гарнирана със златист запържен патладжан, ароматен чесън и топящо се сирене фета - лека, вкусна и изпълнена с естествени съставки."

Необходими продукти

  • паста фузили - 250 г
  • патладжан - 1 голям
  • чесън - 3 скилидки
  • сирене фета - 100 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган - или босилек
  • пресен магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгответе пастата във вряща подсолена вода според инструкциите на пакета, след което я оставете да се отцеди.

В широка тиган или тенджера загрейте зехтина на средна температура. Добавете кубчетата патладжан и ги пържете до златисто, около 8-10 минути, като ги разбърквате периодично.

Добавете чесъна и гответе още 1-2 минути. Ако патладжанът започне да става много сух, може да добавите малко вода или още зехтин.

Върнете варената паста в тигана с патладжана. Разбъркайте добре, за да се смесят вкусовете. Добавете натрошената фета и разбъркайте внимателно, за да се разтопи малко във топлата паста.

Посолете и поръсете с подправките за допълнителен аромат. Гарнирайте с пресен магданоз и сервирайте пастата топла.

Насладете се на ароматната и засищаща паста с патладжан и фета сирене. Може да добавите и малко маслини или лют червен пипер за вариации.

Вижте също как да си направите паста с броколи и сирене или вкусна паста с пилешко и спанак.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: