Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каша»Гъста пилешка каша за душата

Гъста пилешка каша за душата

редакция:
Гъста пилешка каша за душата
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Домашно и сгряващо ястие за душата - любимата пилешка кашичка."

Необходими продукти

  • пилешко месо - 500 грама (бяло месо и бутче)
  • моркови - 1 брой
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • бульон - от свареното месо
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л. за сгъстяване
  • магданоз
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото, посолете и го сварете до готовност. Обезкостете го и го накъсайте на малки парченца.

Загрейте олиото и задушете наситнените морков и лук. Прибавете брашното и запържете до златист загар.

Овкусете с червения пипер и наливайте по малко бульон от варенето на пилето - трябва да се получи рядка кашица.

Когато сместа заври, добавете и пилешкото.

Варете кашата още няколко минутки, като се разбърква постоянно, за да не загори.

Украсете с магданоз и поръсете с черен пипер. Сервирайте пилешката каша топла.

Гъстата пилешка каша за душата е готова.

Вижте също как да си направите пилешка яхния с картофи или любимото пиле със сметана и гъби.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: