Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Запеканка с карфиол, кайма и пухкава заливка

Запеканка с карфиол, кайма и пухкава заливка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7912k
Запеканка с карфиол, кайма и пухкава заливка
Снимка: Потребител#344389
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Лесна и бърза запеканка с карфиол и кайма, която може да си похапнете за вкусна вечеря."

Необходими продукти

  • карфиол - 1 кг
  • лук - 1 малка глава
  • кайма - 400 грама (смес)
  • кисело мляко - 400 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • яйца - 3 броя
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте главата карфиол на розички.

Кипнете вода в тенджера, посолете я и сварете карфиола за 10-тина минути.

Прехвърлете сварения карфиол в тава и го полейте с малко зехтин, разбъркайте.

В тиган загрейте зехтин и запържете до златисто наситнената глава лук. Добавете каймата - предварително размита с малко вода.

Овкусете с червения пипер, черния пипер и магданоза, добавете доматеното пюре. Сложете капак и задушете докато остане на мазнина.

Прехвърлете каймата в тава с карфиола и разбъркайте.

Разбийте трите яйца и ги смесете с киселото мляко, посолете ги.

Излейте върху карфиола с каймата.

Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете запеканката до апетитен загар - не е необходимо много време, тъй като продуктите са минали предварителна термична обработка.

Запеканката с карфиол, кайма и пухкава заливка е много вкусна.

Вижте как да си приготвите и вкусна пица с карфиол или хрупкав паниран карфиол.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: