Начин на приготвяне
Накъсайте главата карфиол на розички.
Кипнете вода в тенджера, посолете я и сварете карфиола за 10-тина минути.
Прехвърлете сварения карфиол в тава и го полейте с малко зехтин, разбъркайте.
В тиган загрейте зехтин и запържете до златисто наситнената глава лук. Добавете каймата - предварително размита с малко вода.
Овкусете с червения пипер, черния пипер и магданоза, добавете доматеното пюре. Сложете капак и задушете докато остане на мазнина.
Прехвърлете каймата в тава с карфиола и разбъркайте.
Разбийте трите яйца и ги смесете с киселото мляко, посолете ги.
Излейте върху карфиола с каймата.
Загрейте фурната на 200 градуса. Изпечете запеканката до апетитен загар - не е необходимо много време, тъй като продуктите са минали предварителна термична обработка.
Запеканката с карфиол, кайма и пухкава заливка е много вкусна.
Вижте как да си приготвите и вкусна пица с карфиол или хрупкав паниран карфиол.