Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Тортия Еспаньола 2в1

Тортия Еспаньола 2в1

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Тортия Еспаньола 2в1
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Включете задължително тази испанска рецепта за тортия в менюто си, за да се докоснете до неповторимия ѝ вкус"

Необходими продукти

  • За първа тортиля
  • картофи - 700 грама
  • лук - 1 глава
  • яйца - 6 бр.
  • олио - за пържене (или зехтин)
  • сол
  • За втора тортиля
  • картофи - 400 грама
  • лук - 1/2 глава
  • яйца - 3
  • олио - за пържене (или зехтин)
  • сол
  • За плънка
  • бейби спанак - 1 шепа
  • рукола - няколко листа
  • майонеза - 4 - 5 с.л.
  • риба тон - 80 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете с приготвянето на по-голямата тортия, като за целта нарежете на много тънко картофите. Процедирайте с лука по същия начин. Посолете и разбъркайте.

Загрейте мазнина в тиган с диаметър 25 см - дъното да е покрито 1 пръст.

Изсипете нарязаните зеленчуци и бъркайте от време на време, за да се изпържат равномерно. Щом омекнат, пържените картофки ще се натрошат леко, но не се притеснявайте.

Когато добият лек загар, махнете от огъня и прецедете мазнината - тя ще се използва по-късно.

Разбийте яйцата с щипка сол. Върнете тигана на огъня с малко от мазнината (останалата използвайте за втората тортила).

Сипете картофената смес към разбитите яйца и сипете в тигана. Заравнете добре с шпатулка и оставете да се пържи на умерен огън, докато по краищата започне да побелява - около 3 минути.

Сложете капак и с бързо движение обърнете тортилята, като приплъзнете леко обратно в тигана и изпържите за 2 минути и от другата страна. Трябва да действате много бързо, за да не се разтече яйцето.

Оставете настрана готовата тортия и пригответе по-малката по същия начин, като използвате тиган с диаметър 20-22 см.

Следва сглобяването на вкусното предястие. За целта намажете по-голямата тортия с майонеза, но без да стигате до краищата.

Подредете зелениите, а върху тях и рибата тон - добре отцедената от течността в консервата. Отгоре сложете другата тортия и сервирайте.

Според испанците тортилята трябва да бъде мека и с леко течно яйце още, затова и се запича за по-кратко време. Ако сте начинаещи, пригответе тортията на много бавен огън - така тя ще втвърди и ще я обърнете много по-лесно.

Тортията Еспаньола 2в1 е чудна!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: