Начин на приготвяне
Първо започнете с приготвянето на по-голямата тортия, като за целта нарежете на много тънко картофите. Процедирайте с лука по същия начин. Посолете и разбъркайте.
Загрейте мазнина в тиган с диаметър 25 см - дъното да е покрито 1 пръст.
Изсипете нарязаните зеленчуци и бъркайте от време на време, за да се изпържат равномерно. Щом омекнат, пържените картофки ще се натрошат леко, но не се притеснявайте.
Когато добият лек загар, махнете от огъня и прецедете мазнината - тя ще се използва по-късно.
Разбийте яйцата с щипка сол. Върнете тигана на огъня с малко от мазнината (останалата използвайте за втората тортила).
Сипете картофената смес към разбитите яйца и сипете в тигана. Заравнете добре с шпатулка и оставете да се пържи на умерен огън, докато по краищата започне да побелява - около 3 минути.
Сложете капак и с бързо движение обърнете тортилята, като приплъзнете леко обратно в тигана и изпържите за 2 минути и от другата страна. Трябва да действате много бързо, за да не се разтече яйцето.
Оставете настрана готовата тортия и пригответе по-малката по същия начин, като използвате тиган с диаметър 20-22 см.
Следва сглобяването на вкусното предястие. За целта намажете по-голямата тортия с майонеза, но без да стигате до краищата.
Подредете зелениите, а върху тях и рибата тон - добре отцедената от течността в консервата. Отгоре сложете другата тортия и сервирайте.
Според испанците тортилята трябва да бъде мека и с леко течно яйце още, затова и се запича за по-кратко време. Ако сте начинаещи, пригответе тортията на много бавен огън - така тя ще втвърди и ще я обърнете много по-лесно.
Тортията Еспаньола 2в1 е чудна!