Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Чили»Перфектното Чили кон Карне

Перфектното Чили кон Карне

Перфектното Чили кон Карне
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Наистина е перфектно това Чили кон Карне"

Необходими продукти

  • царевица - 1 ч.ч. (от консерва)
  • червен боб - 1 ч.ч. (от консерва)
  • телешка кайма - 500 грама
  • люти чушки - 1 брой
  • зехтин - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • чушки - 1 червена и 1 жълта
  • чесън - 3 скилидки
  • кимион - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • канела - 1/3 к.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • телешки бульон - 1/2 ч.ч.
  • кориандър - пресен
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин в дълбок тиган. Задушете наситнения лук, а малко след него добавете и пасирания чесън. Щом омекнат, сипете вътре наситнените чушки - и сладките, и лютата.

След кратко задушаване прибавете каймата. Разбърквайте до побеляване и получаване на ситни трохички. Овкусете със сол, малко канела, черен пипер и кимион.

Разредете с малко топла вода доматеното пюре и го прибавете в тигана заедно със смлените домати.

Гответе чилито на тих огън 10-тина минути. Сипете бульона и добавете царевицата и боба.

Продължете да готовите до сгъстяване на сместа.

Поръсете с магданоз и сервирайте в компанията на лъжица заквасена сметана.

Перфектното Чили кон Карне е готово.

Ако рецептата ти харесва, опитай и класическото чили кон карне или другите ми мексикански предложения като домашното гуакамоле и тези буритос.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: