Начин на приготвяне
Загрейте зехтин в дълбок тиган. Задушете наситнения лук, а малко след него добавете и пасирания чесън. Щом омекнат, сипете вътре наситнените чушки - и сладките, и лютата.
След кратко задушаване прибавете каймата. Разбърквайте до побеляване и получаване на ситни трохички. Овкусете със сол, малко канела, черен пипер и кимион.
Разредете с малко топла вода доматеното пюре и го прибавете в тигана заедно със смлените домати.
Гответе чилито на тих огън 10-тина минути. Сипете бульона и добавете царевицата и боба.
Продължете да готовите до сгъстяване на сместа.
Поръсете с магданоз и сервирайте в компанията на лъжица заквасена сметана.
Перфектното Чили кон Карне е готово.
Ако рецептата ти харесва, опитай и класическото чили кон карне или другите ми мексикански предложения като домашното гуакамоле и тези буритос.