Начин на приготвяне
За да приготвите този специалитет, е добре да разполагате с глинено гърне или гювеч за готвене. Ако нямате такива, използвайте дълбока тава, която да покриете с фолио за печене при готвенето.
И така - свинските гърди се режат на късове и се запържват за малко в половината количество от зехтина. Готвим, докато цветът на месото се промени.
В отделен съд се смесват доматите, подправките, пюрето и захарта.
Зелето за рецептата се надребнява и половината от него се слага в гърнето (гювеча), върху него се разполагат мръвките заедно с отделилата се от тях мазнина. Слага се половината от сместа с подправките и отгоре - другата половина от зелето.
Поливаме всичко това с останалия зехтин. Слагаме и останалата част от подправките и разбъркваме всички, така че вкусовете да се разпределят равномерно.
Наливаме бульона и похлупваме яденето.
Поставяме във фурната и задушаваме на 180 градуса за 90 минути.
После премахваме похлупака и запичаме още половин час до златисто.
Перфектното свинско с прясно зеле е уникално вкусно.