Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ароматно телешко с прясно зеле

Ароматно телешко с прясно зеле

Мариана В.Мариана В.
Новак
306
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Сменяме месцето и ви предлагаме една рецепта за телешко с кисело зеле, която сме сигурни, че ще одобрите"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг тлъсто
  • зеле - 1 зелка
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • лук - 2 глави
  • домати - 600 г
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелето от горните листа, нарязваме го на ивици и го посоляваме. Така трябва да престои поне 1 час.

Месото измиваме и нарязваме на средно големи парчета, след което го слагаме да се пържи в загрятото олио. Не е грешно да сложите и малко повече олио, защото зелето поема доста. Добавяме към месото и лука, нарязан на филийки. Пържим до зачервяване на месото.

Щом се запържи месото, поръсваме с червен пипер и веднага след това добавяме и зелето, като го изстикваме с ръка. Наливаме 1 ч.ч. вряла вода и и добавяме ситно нарязаните домати.

Задушаваме ястието на тих огън, докато остане само на мазнина.

Поднасяме по желание със ситно нарязан пресен магданоз или поръсено с кимион.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: