Начин на приготвяне
Почистваме зелето от горните листа, нарязваме го на ивици и го посоляваме. Така трябва да престои поне 1 час.
Месото измиваме и нарязваме на средно големи парчета, след което го слагаме да се пържи в загрятото олио. Не е грешно да сложите и малко повече олио, защото зелето поема доста. Добавяме към месото и лука, нарязан на филийки. Пържим до зачервяване на месото.
Щом се запържи месото, поръсваме с червен пипер и веднага след това добавяме и зелето, като го изстикваме с ръка. Наливаме 1 ч.ч. вряла вода и и добавяме ситно нарязаните домати.
Задушаваме ястието на тих огън, докато остане само на мазнина.
Поднасяме по желание със ситно нарязан пресен магданоз или поръсено с кимион.