Начин на приготвяне
Кипнете вода в тенджера, посолете я и добавете малко шарлан.
Сварете макароните, като спазвате указанията на пакета. Овкусете ги с черен пипер и куркума, прехвърлете ги в подходяща тава за печене.
Поръсете сварените макарони с босилек и чубрица.
На пара сварете до полуготовност розичките карфиол и нарязаните на кръгчета чушки. Поръсете ги с малко сол.
Наредете сварените зеленчуци върху макароните - във всяко кръгче от чушка сложете по една розичка карфиол.
Разбийте яйцата с щипка хималайска сол и киселото мляко. Залейте равномерно продуктите.
Загрейте фурната на 200-220 градуса и печете запеканката до хубав златист загар.
Поръсете готовата запеканка с копър и сусам.
Есенната запеканка с макарони и карфиол е готова.