Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запеканка с карфиол, моркови и броколи

Запеканка с карфиол, моркови и броколи

Запеканка с карфиол, моркови и броколи
Снимка: Кристиан Александров
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Есен в чинията - печени зеленчуци, апетитно поръсени с настъргано кашкавалче"

Необходими продукти

  • моркови - 2 броя
  • целина - 1/3 глава
  • пащърнак - 1 броя
  • броколи - 2 ч.ч.
  • чедър - 50 г (настърган)
  • карфиол - 2 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г (настърган)
  • яйца - 4 броя
  • течна сметана - 3 с.л.
  • масло - 2 ч.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обелете и нарежете целината, пащърнака и морковите. Сипете ги в тава за печене.

Добавете към тях накъсаните на розички карфиол и броколи.

Посолете и прибавете нарязаното на парченца масло.

Покрийте с фолио и изпечете зеленчуците в загрята на 160 градуса за половин час.

Разбийте яйцата и ги смесете с настъргания кашкавал и сметаната. Залейте печените зеленчуци.

Поръсете запеканката с чедъра и върнете във фурната. Увеличете на 200 градуса и допете за 15-тина минути.

Запеканката с карфиол, моркови и броколи е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: