Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Домашен пилешки бульон

Домашен пилешки бульон

Домашен пилешки бульон
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
122 мин.
"Домашен пилешки бульон - чисти и полезен като никой друг"

Необходими продукти

  • пилешки фенери - 500 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • магданоз - 5 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Основното в приготвянето на пилешкия бульон са пилешките кости - освен месото. Затова използвах пилешки фенери, но може да се приготви от цяло пиле или бутчета.

В тенджера със студена подсолена вода сложете фенерите, нарязана на едро глава лук, цял морков, пресен магданоз заедно с дръжките, дафинов лист и зрънца черен пипер. По желание може да добавите скилидки чесън, листа целина или други подправки на вкус.

Сложете тенджерата на котлона и гответе бульона на по-ниска температура за около два часа. Ако искате по-наситен бульон не доливайте вода.

Готовият домашен пилешки бульон прецедете и съхранявайте за няколко дни в хладилник или за по-дълго във фризер.

Използвайте готовия домашен бульон за овкусяване на вашата пилешка супа или традиционното пиле фрикасе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: