Edin.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Тиквена кремсупа с пилешки бульон

Тиквена кремсупа с пилешки бульон

Тиквена кремсупа с пилешки бульон
Снимка: Мина Димитрова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Със сигурност ще останете много впечатлени от тази тиквена кремсупа"

Необходими продукти

  • вода - 1.5 л
  • тиква - 1 кг
  • масло - 50 грама
  • лук - 1 глава
  • пилешки бульон - 2 кубчета
  • чесън - 2 скилидки
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/3 ч.л.
  • бахар - 2 зърна
  • къри - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете тиквата. Сварете я до омекване - около 25 минути.

Наситнете лука и чесъна, запържете ги в загрято олио и ги сипете към тиквата. Варете още 10-тина минути.

Овкусете с бульона, бахара, кърито, лютия пипер, сол на вкус и индийското орехче.

Пасирайте тиквената супа и сервирайте с люта чушка.

Тиквената кремсупа с пилешки бульон е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: