Edin.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Тиквена кремсупа с крутони

Тиквена кремсупа с крутони

Тиквена кремсупа с крутони
Снимка: Добринка Петкова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Приветстваме ви да се насладите на тиквената крем супа с крутони"

Необходими продукти

  • картофи - 3 - 4 броя
  • тиква - 350 грама
  • пилешки бульон - 1 литър
  • лук - 1 глава
  • индийско орехче
  • сушени домати - 5 - 6 броя
  • готварска сметана - 100 мл
  • черен пипер
  • сол
  • къри
  • за крутоните
  • хляб - 3 - 4 сухи филийки
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют червен пипер
  • чесън на прах
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • мащерка
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на по-едри парчета картофите, лука и тиквата. Прехвърлете ги в тенджера и ги залейте с вода - около 600 мл. Поръсете със сол и варете до омекване на зеленчуците.

Налейте бульона и пасирайте супата. Овкусете с подправките и сипете половината от сметаната. Върнете на огъня кремсупата, за да клокне.

Свалете тиквената супа от огъня.

Заемете се с приготвянето на крутоните. Нарежете филийките сух хляб на кубчета и ги прехвърлете в тава с хартия за печене.

Поръсете с подправките и полейте с малко олио. Разбъркайте добре и ги запечете в загрята на 220 градуса фурна за 10-тина минути.

Наситнете сушените домати. Сипете супата в купички, поръсете с крутони и нарязани домати. Добавете по малко сметана за още по-разкошен вкус.

Тиквената кремсупа с крутони е чудна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: