Начин на приготвяне
Почистете лука, накълцайте го и задушете в маслото и зехтина, докато омекне добре.
Почистената и обелена тиква настържете на едро ренде и сложете при лука. Гответе 10 минути и бъркайте от време на време.
После сипете водата и сложете сол на вкус. Варете под капак 20-25 минути.
Добавете млякото, крема сиренето и подправките. Пасирайте до гладък и пухкав крем.
Особеното при кремсупите от тиква е, че трябва да се блендират или пасират по-дълго време от други видове кремсупи, за да станат много фини и пухкави.
Направете карамелизирания бекон по следния начин:
Загрейте тиган на умерен огън без никаква мазнина - беконът си пуска доста.
Сложете тънките слайсове, всеки от тях срязан на две напречно. Намалете огъня и оставете да хване загар. Обърнете от другата страна и запечете също до лек загар. Мазнината трябва почти да се стопи, ако е много я премахнете от тигана с помощта на лъжица.
Направете още едно обръщане на бекона от всяка страна, като този път поръсвате със малко захар и изчакате да се разтопи и карамелизира.
Извадете хрупкавите бекончета върху хартия за печене.
Сервирайте тиквена кремсупа с карамелизиран бекон, като гарнирате всяка порция с карамелизиран бекон и чери доматки по желание.
Добър апетит!
Вижте още апетитни рецепти за сладкиши с тиква, както и как се прави сочна печена тиква.
Коментари