Edin.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Тиквена кремсупа с карамелизиран бекон

Тиквена кремсупа с карамелизиран бекон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
469817k
Тиквена кремсупа с карамелизиран бекон
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
63 мин.
Порции
4
"Особеното при кремсупите от тиква е, че трябва да се блендират или пасират по-дълго време от други видове кремсупи, за да станат много фини и пухкави."

Необходими продукти

  • тиква - 800 г (обелена и почистена)
  • лук - 200 г кромид
  • прясно мляко - 150 мл
  • крема сирене - 3 с.л. с връх
  • зехтин - 30 мл
  • краве масло - 20 г
  • вода - около 500 мл
  • черен пипер - 1 щипка
  • джинджифил - 1 щипка, на прах
  • сол - на вкус
  • бекон - 6 слайса, пушен
  • захар - 12 щипки
  • чери домати - за гарниране, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука, накълцайте го и задушете в маслото и зехтина, докато омекне добре.

Почистената и обелена тиква настържете на едро ренде и сложете при лука. Гответе 10 минути и бъркайте от време на време.

После сипете водата и сложете сол на вкус. Варете под капак 20-25 минути.

Добавете млякото, крема сиренето и подправките. Пасирайте до гладък и пухкав крем.

Особеното при кремсупите от тиква е, че трябва да се блендират или пасират по-дълго време от други видове кремсупи, за да станат много фини и пухкави.

Направете карамелизирания бекон по следния начин:

Загрейте тиган на умерен огън без никаква мазнина - беконът си пуска доста.

Сложете тънките слайсове, всеки от тях срязан на две напречно. Намалете огъня и оставете да хване загар. Обърнете от другата страна и запечете също до лек загар. Мазнината трябва почти да се стопи, ако е много я премахнете от тигана с помощта на лъжица.

Направете още едно обръщане на бекона от всяка страна, като този път поръсвате със малко захар и изчакате да се разтопи и карамелизира.

Извадете хрупкавите бекончета върху хартия за печене.

Сервирайте тиквена кремсупа с карамелизиран бекон, като гарнирате всяка порция с карамелизиран бекон и чери доматки по желание.

Добър апетит!

Вижте още апетитни рецепти за сладкиши с тиква, както и как се прави сочна печена тиква.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: