Начин на приготвяне
Основното в приготвянето на пилешкия бульон са пилешките кости - освен месото. Затова използвах пилешки фенери, но може да се приготви от цяло пиле или бутчета.
В тенджера със студена подсолена вода сложете фенерите, нарязана на едро глава лук, цял морков, пресен магданоз заедно с дръжките, дафинов лист и зрънца черен пипер. По желание може да добавите скилидки чесън, листа целина или други подправки на вкус.
Сложете тенджерата на котлона и гответе бульона на по-ниска температура за около два часа. Ако искате по-наситен бульон не доливайте вода.
Готовият домашен пилешки бульон прецедете и съхранявайте за няколко дни в хладилник или за по-дълго във фризер.
Използвайте готовия домашен бульон за овкусяване на вашата пилешка супа или традиционното пиле фрикасе.